Hoppa till sidans innehåll

Skridskoskola


Välkommen till skridskoskolan i IK Graip

Skridskoskolan välkomnar alla barn från 4 år och uppåt som vill lära sig grunderna i skridskoåkning och samtidigt ha roligt på isen.

Föranmälan är obligatorisk och görs till: This is a mailto link

Tider 2021-2022

Slite ishall: lördagar kl. 10.20-11.20.

Visby ishall: Inväntar ännu tider.

Medlemmar i skridskoskolan är välkomna att träna både i Visby och Slite. Första gången är gratis prova-på. Från och med andra träningstillfället måste medlemsavgiften vara betald (se nedan).

Ta med skridskor och hjälm (av hockeyhjälmstyp, inte cykelhjälm) samt vantar. Om man är liten och inte åkt skridskor förut kan det vara bra om en förälder eller annan vuxen kan vara med på isen, med skridskor på, som stöd de första gångerna.

Träningstider kan bli ändrade på grund av till exempel hockeymatcher eller andra evenemang. Detta meddelas via e-post. Aktuella träningstider postas också i konståkningens facebook-grupp https://www.facebook.com/groups/227478917688456/ i ett fastnålat inlägg.

Medlemsavgift och arbetsinsatser för föreningen

Medlem i Graip blir man via hemsidan: https://www.graip.se/BliMedlem/
Här kan du läsa om medlemsavgifter och inbetalning: https://www.graip.se/Foreningen/Medlemsavgift/

Medlemsavgiften är 400kr/barn och år. Hela familjen kan bli medlem för 800 kr per år. I medlemsavgiften ingår en försäkring. Alla som är på isen ska vara medlemmar.

Förutom avgiften kommer det att behövas arbetsinsatser av föräldrar under året. För skridskoskolans föräldrar är det obligatoriskt att sälja idrottsrabatthäften: 6 häften per åkande barn och år, varav 3 under hösten och 3 under våren (observera att vårens häften ska säljas under april, alltså efter issäsongens slut). Om barnet deltar vid något av föreningens läger hjälps vi föräldrar åt att arbeta som lägerföräldrar.

Om barnet sedan fortsätter och tränar fler gånger i veckan krävs mer arbetsinsatser. 

Skridskoskolan - Leo-märken

I skridskoskolan erövrar barnen olika märken under säsongen i takt med att de lär sig olika grundläggande skridskoskoleövningar. Dessa märken kallas "Leo-märken" och finns beskrivna på Svenska konståkningsförbundets hemsida och på IK Graips hemsida Läs mer

Det finns åtta Leo-märken att ta i skridkoskolan. Om man vill åka lite mer, finns möjligheten att efter att man tagit märke fyra börja i den så kallade "speedgruppen". Då tränar man 2-3 gånger i veckan.

Efter att alla åtta märkena är avklarade börjar man i någon av konståkningsgrupperna.

Övrigt

Konståkningen i IK Graip har en Facebook-grupp, bli gärna medlem i den. Här delar vi information om tider och annat och här finns också annonser om försäljning av begagnade skridskor:
https://www.facebook.com/groups/227478917688456/> Eller sök på "Graip Konståkning"

Mer information och tips om skridskor finns på hemsidan: Läs mer

Föreningen har ett antal par konståkningsskridskor för uthyrning per säsong. Det kostar 400 kr att hyra för hela säsongen. Om du är intresserad av att hyra skridskor, kontakta Maja Hansson, 070-4223373.

För frågor om skridskoskolan, kontakta: Gabriella Ericson, This is a mailto link

Varmt välkommen ut på isen och till gemenskapen i IK Graip!

 

Uppdaterad: 20 AUG 2019 23:32 Skribent: Dan Holgersson

 

 Sponsorer

 

 

 

 

Postadress:
IK Graip
Storgatan 95
62448 Slite

Besöksadress:
Cementa arena, Solklintsvägen 19
62449 Slite

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info