Konståkning blir gymnasiumutbildning 2018! - IK Graip - IdrottOnline Klubb

Konståkning blir gymnasiumutbildning 2018!

2018-02-18 20:54
Ny gymnasieutbildning på Gotlands Idrottsgymnasium från i höstterminen 2018, med konståkning som inriktning! Den nya utbildningen heter LIU-Träningslära och den är en gemensam utbildning för flera idrotter, där man kör basträningen tillsammans
  • Uppdaterad: 2018-08-14 20:00

Det ingår även grenspecifik och individuellt anpassat efter den egna sporten – i vårt fall, konståkning. Gå på den informationsträffen och visa ert intresse! Vi har ju konståkare på tillväxt inom de närmaste åren, och som förhoppningsvis tycker att det här skulle vara intressant att gå på som inriktning på gymnasiet.

Informationsmöte om det nu den 7/3 om den nya utbildningen som heter LIU-Träningslära. Alla som går i årskurs 9 (men även för de i årskurs 8 som ev är intresserade) samt deras föräldrar och tränare – är välkomna till den informationsträffen.

Kortfattat om Idrottsgymnasiet Gotland:

Idrottsgymnasiet Gotland gör det möjligt för de som vill kombinera sina gymnasiestudier med elitsatsning att få göra det. Idrottsgymnasiet Gotland har både Nationell idrottsutbildning, (NIU)men även lokkal idrottsutbildning (LIU). Konståkningen får nu möjlighet att gå in under LIU (eller närmare bestämt LIU-T).

Eleverna som väljer LIU kan välja fritt mellan den kommunala gymnasieskolans alla program, och man använder det individuella valet 200 poäng för att genomföra kursen.

Undervisningen sker med gemensamma fys och teorilektioner tillsammans delvis med NIU. Gemensamma träningsläger genomförs också tillsammans med de andra idrotterna på idrottsgymnasiet.

Utbildningens innehåll:

Utbildningen är individuellt anpassad för den egna sporten fys träning, fys och rörlighetstester utifrån Olympiska kommittens kravprofil, träningslära mm.

Den idrottsspecifika träningen genomförs med den egna föreningen utanför skoltid.

Elevens tränare träffar idrottslärare och det görs en särskild bedömning och träningsupplägg för varje individ. Elevens tränare får en mindre ersättning för det samt även möjlighet att delta i idrottsgymnasiet Gotlands fortbildningar och läger.

Elevansökan ska vara inne senast den 31/3. Gotlands idrottsförbund kallar därefter till ett antagningsmöte med elev och ansvarig tränare från elevens förening, där man diskuterar elevens förutsättningar för att delta i den elitsatsande undervisningen, där man utgår från vissa vedertagna kriterier, träningsbakgrund, teknisk förmåga och motivation. Därefter tar Gotlands Idrottsförbunds styrelse ett beslut. Gå in på http://www.gotland.se/97428. Eller ring EvaMonica Josefsson (konståkningen)  tel 0706998620, om ni har frågor.

Skribent: Dan Holgersson

Postadress: